Aktuális

Tízezren már aláírtak a budapesti olimpia ellen

Hatalmas az érdeklődés a budapesti olimpia elleni aláírásgyűjtésen. A cél 138 ezer aláírás.

Egy nap alatt több mint tízezer aláírás gyűlt össze Momentum Mozgalom standjainál – jelentették be a NOlimpia, vagyis budapesti olimpia elleni kampány Facebook-oldalán.

A mozgalom azért indította a NOlimpia kampányt, mert úgy gondolják, hogy 2024-ig fontosabb ügyekre kell költeni adóforintjainkat, mint egy budapesti olimpia rendezése.

December 2-án az egyesület képviseletében Fekete-Győr András népszavazási kezdeményezést nyújtott be a Fővárosi Választási Irodánál, a következő kérdéssel:
“Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?”

A kérdést az FVB december 7-én hitelesítette. Ahhoz, hogy a kérdésben népszavazást lehessen kiírni, 138 ezer budapesti lakcímkártyával rendelkező személy aláírásra van szükség, harminc napon belül. Az aláírásgyűjtés tegnap kezdődött el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top