Aktuális

Maradnak a mínuszok, de jön a köd

Vasárnap mínusz húsz fok is lehet, hétfőtől pedig ónos szitálást és sűrű ködöt ígér a meteorológia.

Vasárnap keleten túlnyomóan borult lesz az ég, másutt az éjszaka képződő köd egy része tartósan megmarad, de főként északnyugaton, északon lesznek napos területek is. A ködös, borult tájakon hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -16 fok között, a vastagabb hóval borított, derült tájakon -20 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire +1 és -4, a tartósan ködös, borult vidékeken -5, -8 fok között valószínű – ígéri a meteorológia.

via GIPHY

Hétfőn az éjszaka képződő zúzmarás köd illetve rétegfelhőzet napközben ritkul, zsugorodik, és kisebb körzetekben – nagyobb eséllyel északnyugaton – napsütésre is számíthatunk. Hószállingózás, ónos szitálás a ködös területeken előfordulhat. A Dunántúlon néhol megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és -16 fok között alakul, a vastagabb hóval borított, derült tájakon lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet a ködös részeken -5 fok alatt, a napos tájakon kevéssel 0 fok felett valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top