Aktuális

Szmogriadó: így készül a BKK a hétfői káoszra

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tartalékjárműveket állít be a szmogriadó idején várhatóan megnövekedő utasforgalom zavartalan ellátására.

Tarlós István főpolgármester vasárnap hajnalban elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát. Amennyiben a levegő szennyezettségének mértéke nem csökken a riasztási szint alá, hétfő reggel 6 órától korlátozások lépnek életbe az autósforgalomban.

Ez is érdekelhet Megnézem

A levegő minőségének javulása érdekében a BKK kéri az autósokat, hogy ha tehetik, ne a gépkocsijukkal közlekedjenek, hanem válasszák a közösségi közlekedést.

Elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten - MTI Fotó: Illyés Tibor
Elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten – MTI Fotó: Illyés Tibor

A BKK intézkedésekkel is segíti a főváros szmogriadó miatt várhatóan megnövekedő közösségi közlekedési forgalmát:

  • Értesítették a szmogriadó esetén mozgósítandó embereket és tartalékjárműveket rendeltek meg a BKV-tól a busz-, a trolibusz-, a villamos- és a metróágazat tekintetében.
  • A riasztási fokozat elrendelésének érvénybe lépésétől a BKK illetékes munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik a közösségi közlekedési, ezen belül a kötöttpályás járművek utasforgalmának alakulását.
  • A BKK az utasforgalom függvényében állítja forgalomba a rendelkezésre álló tartalékjárműveket.

Ezek az autók nem közlekedhetnek Budapesten

Hétfő reggel 6 órától tilos azzal a gépjárművel közlekedni, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4 vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot. E forgalomkorlátozó intézkedés – további intézkedésig –mindennap 6 órától 22 óráig tart. A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, az elrendelt korlátozás megszegőivel szemben 150 ezer forintig terjedő bírság szabható ki. A tehergépjárműveknek kiadott behajtási hozzájárulások nem mentesítenek a szmogriadó gépjárművekre vonatkozó korlátozásai alól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top