Aktuális

Szmogriadó 2017 Budapest: jövő hétig biztosan marad a forgalomkorlátozás

Jövő hétig egészen biztosan marad a szmogriadó és a gépjárművekre elrendelt forgalomkorlátozás Budapesten. A levegőszennyezettsége ugyanis alig tapasztalható mértékben javult csak, ami továbbra is indokolja a szigorításokat.

A Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön reggel úgy tájékoztatott, szerdán a Budapesten tapasztalható jelentős forgalomcsökkenésnek köszönhetően már kis mértékben javult a levegő minősége, ugyanakkor továbbra is érvényben kell tartani a szmogriadót.

Szerdán a 10 mérőpontból egy helyen, Csepel-Királyerdőben haladta meg a riasztási küszöbértéket a szálló por 24 órára számított átlagos koncentrációja. Három másik helyen, a Széna téren, Kőbányán és a XV. kerületi Kőrakás parkban pedig a szmogriadó alacsonyabb, tájékoztatási fokozata feletti szintet mértek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb számításai szerint csupán a jövő héten kedden érkezhet erősebb front, csapadékkal és széllel, ami hosszabb időre véget vethet a szmogos időszaknak, és kifújhatja végre a rossz levegőt.

Fotó: MTI/Mohai Balázs
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Budapesten továbbra is tilos olyan gépjárművekkel közlekedni reggel 6 és este 10 óra között, amelyek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód (V.9 sor) nullától négyesig terjed, vagy egyáltalán nem tartalmaz kódot. Az intézkedés nem vonatkozik az M0-s elkerülő út fővároson áthaladó szakaszaira, továbbá a Nagykovácsi és Remeteszőlős lakosainak közlekedését biztosító utakra – írja a Napi.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top