Aktuális

Vasvillával ölte meg a kertjébe átszökött pulit

Még mindig nem kerül pont annak a kutyagyilkossági ügynek a végére, amiben egy férfi vasvillával leszúrta a szomszéd egyik puli kutyáját.

Mint ahogy arról tavaly októberben mi is beszámoltunk, egy tiszaszigeti férfi vasvillával leszúrta a szomszéd egyik puliját, mert az átszökött az ő telkére, és kergette a birkákat. A férfi először egy cserépléccel, majd egy vasvillával vett elégtételt a kutyán, ami belehalt a szúrásba.

A bírósági vádirat szerint a házaspár tulajdonában álló, Tiszaszigeten található ház udvarára rendszeresen átszökött a szomszéd két puli kutyája, a vádlottak szerint a juhászkutyák megjelenése sokkolta a birkákat. Amikor a férfi meglátta a pulikat, először egy másfél méter hosszú cserépléccel próbálta a kutyákat kergetni, majd az egyiket egy sarokba beszorította, ahol olyan erővel ütötte meg szegény pulit, hogy a cserépléc eltörött. Ekkor érkezett az udvarba a feleség is, aki vasvillát hozott. A férj olyan erővel szúrta meg a földön fekvő kutyát, hogy az állat az újabb sérüléstől később kimúlt.

A napokban tartott bírósági tárgyaláson a kutyát leszúró férfi azt vallotta, hogy a kutya rá is rátámadt, ezért kellett használnia a vasvillát. Ha bebizonyosodik, hogy ez hazugság, akkor a férfira és a feleségre akár három év szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság.

A vád szerint indokolatlan volt a vasvillával hadakozó férfi fellépése, a védelem szerint viszont az értékes haszonállatok és a férfi is veszélyben voltak. Az ügyben a következő tárgyalást február végén tartják.

Délmagyar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top