Aktuális

Összejött a Nadal–Federer álomdöntő az Australian Openen

Volt esély rá, és össze is jött az álomdöntő férfi egyesben az az ausztrál nyílt teniszbajnokságon: Rafael Nadal lesz Roger Federer ellenfele a vasárnapi döntőben.

Rafael Nadal lesz Roger Federer ellenfele a férfi egyes vasárnapi döntőjében az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, az év első Grand Slam-tornáján. Federer még csütörtökön vívta ki a döntőbe jutást, míg Nadal pénteken. A harmincéves spanyol óriási, ötszettes csatában verte a bolgár Grigor Dimitrovot, a meccs 4 óra 56 percig tartott. 

Nadal és Federer külön párharcában Nadal vezet 23-11-re, ami pedig a Grand Slam-döntőket illeti, 6-2-re. A 35 éves Federer legutóbb 2007-ben, Wimbledonban tudta Grand Slam-döntőben megverni a mallorcai játékost.

Érdekesség, hogy idén a nőknél is “retrófinálét” rendeznek az Australian Openen: a szombati döntőben Serena és Venus Williams játszik majd. Az idei egyes döntők mind a négy résztvevője elmúlt már 30 éves.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top