Aktuális

Mostantól 4G plusz-on is mobilozhatsz

Budapesten és környékén már elindult a Vodafone 4G+ mobilinternet-szolgáltatása, amin dupla akkora letöltési sebesség érhető el, mint a sima 4G-s hálózaton. Az új rendszert hamarosan több nagyvárosban is bevezetik.

Elméletileg másodpercenként 150 megabit (Mbps) letöltési sebességre is képes a Vodafone legújabb, 4G+ (LTE Advaned) mobilinternet szolgáltatása, amit a napokban indított be Budapesten és környékén. A nagyobb sebességgel másodpercek alatt letölthető egy HD minőségű film, vagy akadás nélkül futnak az online streamelt videók, vagy tévék a legjobb felbontásban. 

Sebességet vált a Vodafone-os mobilinternet

Gyorsabb lett a 4G is 

A Vodafone a fővárosban 425 bázisállomáson kapcsolta be az LTE1800-as szolgáltatást, amivel egyúttal csökkent a terhelés a 4G/LTE technológiát biztosító 800 megahertzes (MHz) cellákon. Ez azért jó, mert így a sima 4G-s hálózaton is gyorsabbá válik az internet, sőt a frekvenciasáv bekapcsolásának eredményeként olyan készülékek (például az iPhone 5) számára is elérhetővé vált a 4G szolgáltatás, amelyek a 800Mhz-es LTE hálózatra nem tudtak csatlakozni. 

Vodafone mobilnet-lefedettség 

Az új frekvenciasávok bekapcsolása után Budapesten a kültéri 4G+ lefedettség lakosságarányosan 87,2 százalékos, a kültéri 4G lefedettség közel 100 százalékos, a beltéri pedig 98,1 százalékos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top