Aktuális

Tilos lesz elaltatni az elhagyott állatokat Tajvanban

Az egész Tajvant megrázó öngyilkos állatorvosnő esete után most már tilos lesz az elhagyott állatok elaltatása.

Annak idején mi is beszámoltunk a tajvani állatorvosról, aki az állatok altatásához használatos kemikáliákkal ölte meg magát, miután egy tévés szereplés miatt gyűlölködés céltáblájává vált. A fiatal nő az egyik nagy menhely vezetőjeként dolgozott, és hiába biztatta folyton örökbefogadásra az embereket, a helyhiány miatt mégis véget kellett vetnie sok kutya életének.

Tilos lesz elaltatni az elhagyott állatokat Tajvanban 

Az asszony nem bírta a nyomást, és megölte magát, pedig kollégái és ismerősei szerint mérhetetlen állatszeretettel, idején és energiáján túl végezte munkáját. Most, majdnem egy teljes évvel később Tajvanban a február negyedikével életbe lépő törvény szerint tilos lesz az elhagyott állatok elaltatása, bár a vezetés nem állítja, hogy ez összefüggésben lenne az állatorvosnő tragikus esetével.

Tajvanban egyébként nagy problémát jelent az elhagyott kóbor állatok elhelyezése: 2015-ben 10 900 állatot kellett elaltatni és további 8600 menhelyi állat pusztult el nagy létszám miatt romló körülmények okozta betegségek következtében.

A tiltás mellett a vezetés megnövelte a menhelyek büdzséjét, és azokat is súlyos pénzbírsággal büntetik, akik meg akarnak válni házi kedvenceiktől.

 

BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top