Aktuális

Időjárás: durva a köd az országban

Az orrunkig is alig látunk kedden és szerdán. A durva köd miatt szinte az ország teljes területére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kedden a Dunántúlon és a Duna-Tisza közének déli részén gyengén felhős égboltra és napközben még napos időre is számíthatnak az ott élők. Az ország többi részén ugyanakkor túl sok jóval nem kecsegtet az időjárás. Erősen felhős, borult marad az égbolt egész nap.

Az éjszaka képződött köd sok helyütt egész nap megmaradhat. A ködös vidékeken hószállingózásra, ónos szitálásra is számítani lehet. Szerdán délkeleten túlnyomóan borult, párás, északnyugaton derült, napos idő várható, az ország többi részén a derült és a borús égbolt váltakozik. A szél alig élénkül meg, így a köd is csak nagyon lassan száll fel.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, a tartósan derült területeken azonban -7, -9 fok is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 2 és 8 fok között várható, a tartósabban ködös tájakon 0 fok körül valószínű.

Szerdán is ködös, borongós reggelre ébredhetünk az ország nagyobb felében. Napközben ugyanakkor egyre több helyen szakadozhat fel a felhőzet, száll föl a köd, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A ködös területeken szerdán is előfordulhat hószállingózás.

Jelentősebb mennyiségű csapadékra ugyanakkor sehol sem kell számítani. Szerdán a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti -1, -7 fokról az időszak végére +2, -4 fokig emelkedik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a ködös területeken 0 fok közelében, egyébként 4 és 10 fok között valószínű  írja a met.hu.

Az ország nagyobb részére adtak ki figyelmeztetést a sűrű és tartós köd miatt
Az ország nagyobb részére adtak ki figyelmeztetést a sűrű és tartós köd miatt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top