Aktuális

Ez történik ma, Csisztu Zsuzsa szülinapján

Budapesten szerdán reggel 06:51-kor kel fel a Nap, és 17:04-kor nyugszik. Napközben pedig ilyesmikre számíthatunk:

2017. II.15.

Ezen a napon:

1833-ban Katona József Bánk bánjának első bemutatója (a mű megírása után 18, a szerző halála után 3 évvel, Kassán, a Nemzeti Dal és Színjátszó Társulat által). 1893-ban elindul Budapesten a telefonhírmondó szolgáltatás, Puskás Tivadar találmánya alapján. 1944-ben az amerikai légierő porig bombázza a Monte Cassinó-i bencés kolostoregyüttest. 1945-ben befejeződik a második világháború egyik legcéltalanabb bombázása, a drezdai támadás. Az akció végén több tízezernyi ártatlan polgári áldozat marad a romok között. (Egyes vélemények szerint az USA az “eredmények” elemzése alapján döntött az atombomba bevetése mellett.) 1970-ben Csisztu Zsuzsa születésnapja.

 

Ez történik ma, Csisztu Zsuzsa szülinapján

A nap mottója:

Ha egy ország törvényeit a helyzete alakítja, akkor annak az országnak nincsenek törvényei és hamarosan megszűnik országnak lenni.

William Gibson

Névnap:

Február tizenöt Georgina, Kolos, Alfréd, Fausztia, Fausztina, Fausztusz, Gina, Györe, György és Györgyi napja.

Február tizenötödikén született:

Galileo Galilei csillagász, Louis Renault autógyáros, Zoltán Erika énekesnő, Csisztu Zsuzsa tornász

Időjárás:

Szerdán reggel többfelé köd lesz, naposabb idő délnyugaton várható. Hajnalra -2, -8 fokig süllyed a hőmérséklet, de napközben a napos tájakon 7-8 fokot is mérhetünk. A tartósan ködös, részeken 0-5 fok körül alakul a hőmérséklet, frontmentes idő mellett.

Napi horoszkóp:

Kos jegyűek számára ezt mondja a szerdai horoszkóp: “Szükséged van arra, hogy egy kicsit visszavonulj, és egy kicsit magadban átgondolhasd a dolgokat”. A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top