Aktuális

Új szakértői vélemény a lúggal leöntött nő ügyében

Miután az elsőfokú tárgyalás ítélete fellebbezés miatt nem vált jogerőssé, így a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla már az első tárgyalási napon kiegészítő szakvélemény elkészítését írta elő. Ennek fényében a szeretőjét elkábító, majd a nemi szervét lúggal leöntő orvos akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat.

Mint ahogy arról tavaly novemberben mi is hírt adtunk, másodfokon újratárgyalják annak a nőnek az ügyét, akit B. Krisztián, a Budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatója elkábított, lúggal leöntötte a nemi szervét, majd magára hagyott. Az első fokon eljáró bíróság nem látta bizonyítottak, hogy a nő életveszélyben lett volna a támadás alatt.

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla új szakértői véleményt kért, melynek eredményeit megszerezte a Velvet. Ezekből kiderül, hogy a nő több okból volt életveszélyben a támadás alatt. Már a kábító injekció beadása is életveszélyt idézett elő, mert gyakorlat nélkül könnyű eltéveszteni az adagot. B. Krisztián magára hagyta megcsonkított áldozatot, ami már önmagában is felér egy halálos ítélettel: a lúg okozta égési sérülés halálos fájdalommal jár. Ha nem a fájdalomba, akkor a tetemes folyadék- és káliumveszteségbe is belehalhatott volna az áldozat, vagy akár a fertőzésbe, ugyanis a férfi a kutya plédjébe csavarta bele a támadás után az áldozatot.

Mindezek nem a támadó előrelátásából nem következtek be, hanem azért, mert az áldozatért aggódó barátok már a támadás után már három órával a nő lakásánál voltak, és értesítették a mentőket. Ha ők nem érkeznek, akkor a nőre kamaszkorú gyermekei találtak volna rá a támadás után 7-8 órával.

Az ügyet február 24-én, pénteken tárgyalja tovább a Fővárosi Ítélőtábla, és ha minden jól megy, március 10-én jogerősen ítéletet hirdethetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top