Aktuális

Példásan megbüntetik a nőgyűlölő EP-képviselőt

A nőket lealacsonyító kijelentései miatt minden eddiginél szigorúbb büntetést kap Janusz Korwin-Mikke lengyel európai parlamenti (EP-) képviselő az Európai Parlamenttől.

Miután március elején Janusz Korwin-Mikke lengyel EP-képviselő az EP plenáris ülésén azt mondta, hogy a nőknek kevesebbet kell keresniük a férfiaknál, mert kisebbek, gyengébbek és kevésbé intelligensek, vizsgálatot indítottak ellene, amit ma zárt le a vizsgálóbizottság.

A nőket lealacsonyító kijelentése miatt a lengyel képviselő harminc napig nem kapja meg a napidíját, tíz napra kizárják a parlament munkájából, és egy évig nem képviselheti az Európai Parlamentet.

Janusz Korwin-Mikke nem először kapott büntetést. 2015 októberében pénzbírsággal sújtották, illetve mintegy két hétre felmentették parlamenti tevékenysége alól, de szavazati jogát megtarthatta, miután egy ülésen náci karlendítést tett, és a migránsokat “emberi szemétnek” nevezte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top