Aktuális

Pluszpénz járhat a nyugdíjasoknak idén

Novemberben jöhet a pluszpénz, ha magasabb lesz az infláció a vártnál.

Novemberben, a kormány döntése után egyösszegű kompenzáció­ban részesülhetnek a nyugdíjasok, ha az infláció magasabb lesz 1,6 százaléknál – írja a Magyar Idők.

Az idei esztendőre 1,6 százalékos inflációval kalkulált korábban a kormány, így januárban ennek megfelelő mértékű nyugdíjemelés valósult meg.

“Változatlanul érvényes az a szabály, hogy az inflációs várakozások miatt egyetlen nyugdíjas sem járhat rosszabbul. A kormány – az első nyolc hónap adataira alapozva, a nyugdíjasokat érintő fogyasztóiár-növekedés várható mértékére tekintettel – novemberben megvizsgálja a kérdést, s szükség esetén kifizetésről határoz. Ha a pénzromlás nagyobb, mint az év eleji nyugdíjemelés aránya, akkor az idősek a különbözet alapján járó összeget januárra visszamenőlegesen kapják kézhez” – közölte a nemzetgazdasági tárca.

Leszögezték: a költségvetés minden esetben biztosítja az ehhez szükséges forrásokat, ezt az állam jogszabályban garantálja a jogosultaknak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top