Aktuális

Ma is meghibásodott a felújított 3-as metró

Kedden délután újra kiállt a forgalomból a 3-as metró felújított szerelvénye.

Már számolni is nehéz, hányszor állították ki és vissza a forgalomba a 3-as metró első felújított szerelvényét a múlt hét hétfői átadó óta. A mostani leállással kapcsolatban későbbre ígért tájékoztatást a BKV.

Ma is meghibásodott a felújított 3-as metró

A Metrovagonmas által gyártott és felújított metrószerelvények első példányát múlt hét hétfőn adták át a forgalomnak, ám másnap már ki is vonták a forgalomból, mert hibásan záródtak az ajtók. Szerdán úgy volt, hogy nem is áll forgalomba, aztán délután mégiscsak beküldték az alagútba a fehér vonatot.

 

Kár volt, mert csütörtökön ki sem futott a remízből, hogy az orosz szakemberek finomhangolást végezhessenek a rendszeren. Pénteken, a beállítások után a Pöttyös utcánál nyomott egy satuféket a felújított 3-as metró, majd negyed órát vártak az utasok, hogy az ajtók kinyíljanak. A hirtelen fékezés miatt a szerelvényt újra kivonták a forgalomból.

Bár nem verte nagydobra a BKV, szombattól két felújított metrószerelvény közlekedik már a 3-as metró vonalán, ahogy azt a múlt heti átadón ígérték.

Frissítés:

Közben megkapta az MTI a BKV válaszát, amiben azt írják, hogy tervezett kiállásról van szó.

A metró tervezett menete 8.40-től 15.07-ig, illetve 9.28-tól 23.23-ig tart, a köztes időszakokban pedig kiáll a forgalomból. A hét több napján szintén ezen menetrend alapján közlekedik majd a felújított 3-as metró.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top