Aktuális

Nem állnak le a budapesti olimpiára tervezett fejlesztések

Korábban még szóltak hírek arról, hogy leállítják azokat a fejlesztéseket, amelyeket a budapesti olimpia megrendezése kapcsán terveztek. Most kiderült, a projekteket nem állítják le.

Kivétel nélkül folytatódnak a budapesti olimpiára tervezett közlekedési projektek. 2022-ig 2470 milliárd forintért több más beruházás mellett mintegy 900 kilométer új autópályát, autóutat és gyorsforgalmi utat építenek.

A Magyar Idők megtudta, a fejlesztési munkák eredményeként az ország valamennyi megyeszékhelyét gyorsforgalmi úton érhetjük majd el, 2022-re pedig az országhatárokig vezetnek az autópályák.

A fejlesztések részeként kiépítik a Liszt Ferenc repülőtérre vezető kötöttpályás vasúti kapcsolatot, háromsávosra bővítik az M1-es és M7-es autópályákat, és megépítik a Galvani úti hidat is. A visszavont olimpiai pályázat ellenére felújítják Keleti és a Nyugati pályaudvart is, ahová majd a befuthatnak a reptéri vonatok.

Elkészülnek a budapesti olimpiára tervezett fejlesztések
Elkészülnek a budapesti olimpiára tervezett fejlesztések

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top