Aktuális

Bőnyi rendőrgyilkosság: kizárt a “baráti tűz”

Újabb szakértői vizsgálat állapította meg, hogy nem "baráti tűz" végzett azzal a rendőrrel, akit egy bőnyi házkutatás alatt sebesült meg, majd életét vesztette.

Még mindig tart a nyomozás a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű hungarista szervezet egyik alapítója, Győrkös István ellen, akit többek között azzal is gyanúsítanak, hogy megölt egy rendőrt. Korábbi szakértői vizsgálat már megállapította, hogy a nyomozót a gyanúsított által használt gépkarabélyból leadott lövés találta el, és azonosították a lövedéket is.

MTI Fotó: Krizsán Csaba
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Ettől függetlenül a sajtóban szárnyra keltek olyan hírek, hogy a rendőrt saját kollégái lőhették le, véletlenül. Ezeket a felvetéseket cáfolja most maradéktalanul az az egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértői vélemény, ami ma érkezett meg a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) győri regionális osztályára.

Tavaly október 26-án reggel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai előre tervezett házkutatásra mentek ki Győrkös István bőnyi házához, ahol a tulajdonos gépkarabéllyal öt-hat lövést adott le rájuk, és a gyanú szerint megölt egy rendőrt, Pálvölgyi Pétert. A rendőrök is használták szolgálati fegyverüket, és eközben megsérült az idős lövöldöző.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top