Aktuális

Nagyon rövid az idő, hogy visszaigényeld a kamerabírságod

Ennek a két feltételnek a teljesülése esetén kezdeményezhetnek újrafelvételi eljárást azok, akiknek szabálysértését a közterület-felügyeletek kamerái rögzítették.

Mint ahogy azt mi is megírtuk, az Országos Rendőr-Főkapitányság március végén kijelentette, hogy a közterület-felügyeletek által használt biztonsági, térfigyelő kamerák nem alkalmasak a bírságolásra. Ennek következtében ezrek kérhetik vissza a jogszerűtlenül beszedett bírságukat. 

Ehhez a jogtanácsos szerint mindössze két feltételnek kell teljesülnie a megbírságolt sofőr esetében. Az újrafelvételi eljárás egyik kritériuma, hogy kevesebb, mint fél éve kellet, hogy jogerőre emelkedjen a közterület-felügyelet 50 ezer forintot érő döntése.

 A másik feltétel, hogy a megbüntetett autósoknak tizenöt napjuk van benyújtani az új eljárásra vonatkozó kérelmüket. Hogy mikortól számít a 15 nap, az attól függ. Korábban azt írtuk, hogy ez a 15 nap akkor indul, amikor a kerületek kiadják a kamerák hitelesítési dokumentumainak másolatait, vagy közlik, hogy nem rendelkeznek vele, de a Vezess.hu által megkérdezett szakértő szerint a visszaszámolás akkor is elindulhat, amint az érintett tudomására jutott a pénzvisszafizetési lehetőség. Tehát, ha érintett vagy, és ezt a cikket olvasva értesülsz erről a lehetőségről, akkor mától indul a 15 napod.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top