Aktuális

Addig színez a gyerek, mígnem Hitler-portré lesz belőle

Ki kellett vonni a forgalomból egy holland kifestőt, mert színezés után Hitler-portré jelent meg benne.

A holland Kruidvat drogérialánc egy gyerekeknek szánt kifestőjében a számok szerint kiszínezett ábrán Adolf Hitler portréja jelent meg, ezért nagyon gyorsan ki kellett vonni a színezőt a forgalomból. A holland kiskereskedelmi lánc bocsánatot kért a pórul járt vevőktől, azt állítván, hogy tudtukon kívül árusították a hitleres kifestőt.

Addig színez a gyerek, mígnem Hitler-portré lesz belőle

A képen, amelyet néhány gyerek ki is színezett, a barna egyenruhás Hitler náci üdvözlésre lendíti az egyik karját, a másikon horogkeresztes karszalagot visel. A kifestő Indiában készült, ám azt nem tudni, hogy került bele a hitleres rajz.

“Az a gyanúm, hogy a készítő kapott valahonnan egy hírességeket ábrázoló könyvet, abból választott ki párat, és szerencsétlenségére ezek között volt a náci diktátor is. Talán nem ismert rá” – magyarázta a helyi lapoknak a Trifora kiadó szóvivője. Hozzátette, hogy a Kleuren op Code című kifestőben olyan jelentős történelmi alakok kaptak helyet, mint Nelson Mandela, Albert Einstein és Abraham Lincoln.
“A körülmények szerencsétlen összjátékáról van szó. Ellenőriztük a fordítást, de nem néztük végig a rajzokat” – mondta a szóvivő.

Csak akkor értesültek a hibáról, amikor a könyv a polcokra került, és a megdöbbent szülők elkezdtek fotókat küldeni a kiadó közösségimédia-oldalaira. Egyik szülő a Hitler-rajzot posztolta, alá pedig ezt írta: “Szép a színezőtök!” A Kruidvat elmondta, csak fél napig árulták a kiadványt, és azonnal levették a polcokról, ahogy a botrányra fény derült. A vevők visszakapják a füzet árát – ígérték.

Sajnos nemcsak Hollandiában kerül a gyerekek kezébe durva témájú kifestőkönyv, nemrég mi is megírtuk, hogyan nyújtott itthon szexuális felvilágosítást hatéveseknek egy színező.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top