Aktuális

Nem egyszerű beszerezni az új rendszámot

Elvileg 5500 forintba kerül a szürke rendszám, valójában azonban 9570 forintot kell költeni rá, és nincs is meg egy körben.

E hónaptól igényelhetők a harmadik, úgynevezett szürke rendszámok, melyet a vontatóhorogra illesztett biciklitárolókra lehet felszerelni. A harmadik rendszámon ugyanazok a karakterek szerepelnek majd, mint a gépkocsi rendszámán, csupán a színe más. Beszerezni viszont nem egyszerű.

A tulajdonosnak ugyanis el kell mennie egy műszaki vizsgaállomásra úgy, hogy a járművére felszerelte a kerékpárszálíltót. A vizsgálatot szemrevételezéssel és fényképezéssel végzik el, majd műszaki adatlapot adnak ki róla,ezzel lehet elmenni és az okmányirodában, kormányablakban igényelni a rendszámot – ismerteti az Inforádió.

A szemle díja 1770 forintba kerül, maga a rendszám 5500 forint, annak nyilvántartásba vétele pedig 2300 forintba kerül, vagyis aki szürke rendszámot akar, összesen 9570 forintot fizet.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top