Aktuális

Visszatért a Tiszára Jani és a sokat próbált tiszacsegei komp

Megújult, és visszatért a Tiszára a tiszacsegei komp, fedélzetén Janival, akit honvédségi helikopterrel mentettek ki a vízi járműről, mikor azt elragadta a zajló folyó.

Egy ország ismeri már a bajbajutott tiszacsegei komp és kezelője, Jani történetét. Kálváriájáról mi is beszámoltunk, ahogy február derekán az acélsodronyokkal rögzített kompot, fedélzetén a kompkezelő Janival elragadja a jeges Tisza. Videofelvétel örökíti meg azt a jelenetet, amikor a helyzetet hősiesen viselő Janit a Magyar Honvédség helikoptere kimenti a kompról, amit tovább sodort a jeges ár.

Aztán elszabadultak az internetes képzőművészek, és megszületett a Szabadítsátok ki Janit előzetese:

A kompot pár nappal és némi ijedséggel később 50 kilométerrel lentebb találták meg, február 21-én sikerült visszavontatni Tiszacsegére és nekiállni a javításnak. A dehir.hu szerint naponta 8-10 ember dolgozott a hajón, amin 30 négyzetméternyi fenéklemezt cseréltek, újak lettek a csörlők és a kötélzet, akárcsak a lapátkerék, amit deformált a jég. A 19 milliós számlát az önkormányzat fizette, az újjászületett komp pedig már forgalomba is állt, csütörtöktől használhatják az utasok.

A tiszacsegei komp ünnepélyes újraavatása április 22-én lesz, amikor mindenki ingyen utazhat a legendás vízi járművön.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top