Aktuális

Nyakon lőtték az Afrikából hazatért gólyát

A Mályi Természetvédelmi Egyesület munkatársai hétfőn feljelentést tesznek állatkínzás, természetkárosítás és orvvadászat miatt.

“Ma reggel érkezett a hívás, miszerint egy, a napokban megérkezett és fészket foglalt fehér gólyát találtak az egyik kertben, lógó szárnnyal Berzéken” – áll a Mályi Természetvédelmi Egyesület által közzétett Facebook-posztban, amiből az is kiderült, hogy az állatvédők a kiérkezéskor nem találtak komoly sérülést a védett madáron, csak később, az alapos átvizsgálás után derült ki, hogy a gólyát meglőtték.

“A nyak bal oldalát érte a lövés, de a jobb szárnyát ejtette. A röntgenfelvételen nem látszott lövedék, de a bemeneti nyílás mindenképpen lövésre utal. A nyaki csigolyát érte a lövedék.” A madármentők, miután ellátták a gólya sebeit és elhelyezték őt nyugodt környezetben, hétfőn feljelentést tesznek a rendőrségen: állatkínzás, természetkárosítás és orvvadászat az ok.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a tavasz beköszöntével egymás után érkeznek haza a költöző madaraink. Az első jeladós magyar gólya, Báró, március első napjaiban, társai néhány héttel utána érkeztek. A gólyák mellett mostanra megérkeztek az első fecskék is: a Körös–Maros Nemzeti Park déli tájaira április első napjaiban tértek vissza a füsti fecskék első példányai.

Olvass még többet a gólyákról az NLCafé oldalán:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top