Aktuális

Betiltották a kutyahús fogyasztását Tajvanon

Tajvanon többé nem fogyaszthatnak kutyahúst a helyiek, ugyanis azt megtiltották. Mostantól súlyos pénzbírsággal büntetik, aki kutya- vagy macskahúst forgalmaz avagy fogyaszt.

A tajvani állatvédelmi törvényt kedden módosította a tajpeji parlament, így ez az első alkalom, amikor betiltják és pénzbírsággal büntetik azokat, akik macska- és kutyahúst értékesítenek és/vagy fogyasztanak.

A törvényszegést mostantól súlyosan büntetik az országban, ugyanis a bírság 250 ezer tajvani dollárig (2,4 millió forint) terjed, de még a neveket és a fényképeket is nyilvánosságra hozzák, ami durva megszégyenítésnek számít Tajvanon.

A törvényi rendelkezéssel egyidejűleg az állatkínzást is jócskán szigorították a szigetországban. Mostantól két év börtönre és 2 millió tajvani dollárra (19,2 millió forint) büntethetik az állatokat bántalmazókat. Pénzbírsággal sújtják azokat is, akik autóval vagy motorkerékpárral pórázon vezetik az állataikat.

Tilos a kutyahús Tajvanon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top