Aktuális

Anyja mentette meg a tinit az öngyilkos játéktól

A tinik között hódító veszélyes játék lényege, hogy egyre merészebb, egyre ijesztőbb és veszélyesebb feladatokat kell végrehajtani. A Kék Bálna nevű játékkal már több mint 100 öngyilkos esetet is összefüggésbe hoztak.

Az extrém kihívás Oroszországból indulhatott útjára, ahol már 130 öngyilkosság esetében merült fel annak a gyanúja, hogy a Kék Bálnának köze lehet hozzá.

A játék egy listába rendezett feladatsorból áll, amelyet a játékosoknak végre kell hajtaniuk, és arról fotós bizonyítékokat feltölteni a közösségi médiába. A feladatok között olyanok szerepelnek, mint hogy pengével vágjanak az alkarjukba egy feliratot, vagy épp éjszaka menjenek fel házuk tetejére.

A szülőknek nem árt odafigyelni rá, hogy gyerekeik milyen online tartalmakat néznek - képünk illusztráció (Fotó: Tumblr)
A szülőknek nem árt odafigyelni rá, hogy gyerekeik milyen online tartalmakat néznek – képünk illusztráció (Fotó: Tumblr)

A Blikk információi szerint ebbe a játékba kezdett bele a 14 éves miskolci Krisztina, aki már az első feladatok után ki akart szállni a játékból, de zaklatni és fenyegetni kezdték az interneten keresztül. Krisztina a Blikk szerint azért kezdett bele a játékba, mert nemrég elveszítette a testvérét.

A lány a Facebookra fel is töltött egy fotót csúnyán összevagdalt, véres alkarjáról. Ezután abba akarta hagyni a játékot, de rászálltak, telefonon is zaklatni kezdték. Édesanyja a Blikknek elmondta, hogy a családi tragédia óta Krisztina lelkiállapota sokat romlott, és bár szakember segítségét is kérték, mégis csatlakozott a Kék Bálnához.

Az anya szerint a lány csak az első telefonhívás után vallotta be, hogy miről van szó, a telefonos zaklató pedig azt mondta, ha nem folytatja a kihívásokat, bántani fogják a családját, vagy akár meg is ölik valamelyik családtagját.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szerint egyelőre nem merült fel bűncselekményre utaló körülmény, ezért még nem indítottak nyomozást az esettel kapcsolatban. Az ORFK szerint több bejelentést is kaptak a játékkal kapcsolatban, ezeket minden esetben kivizsgálják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top