Aktuális

Felmentették a hajógyári-szigeti gyilkosság vádlottjait

Felmentette a hajógyári-szigeti gyilkosság vádlottjait a Fővárosi Ítélőtábla, ezzel helybenhagyta a első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék ítéletét.

A gyilkossággal vádolt két biztonsági őrt azért mentették fel mind első, mind másodfokon, mert a bíró nem látta bizonyítottnak, hogy valóban az a két ember követte el a gyilkosságot. 

Az ügyészség korábban azzal vádolta meg a két, biztonsági őrként dolgozó férfit, hogy 2011 decemberében egy budapesti, hajógyári-szigeti szórakozóhelyről kikísértek egy ott italozó 21 éves fiatalembert, szidalmazták, erőszakkal lerángatták a ruháit, majd a mindössze rövid ujjú pólót viselő sértettet a szórakozóhely előtti parkolóban, ahol fagypont körüli hőmérséklet volt, megverték. A vádirat szerint a vádlottak ezután megragadták az eszméletlen és lemeztelenített altestű fiatalt és a 7 méter magas támfalról a Dunába dobták; a sértett a vízbe zuhant, elmerült és rövid időn belül meghalt. 

A táblabíróság szerint az biztos, hogy a 21 éves férfi minden kétséget kizáróan bűncselekmény áldozata lett, nem véletlen baleset történt, nem önkezűségről van szó, ugyanakkor a vádlottak felelőssége egyértelműen nem megállapítható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top