Aktuális

Durva! Használat közben robbant fel a mobil – fotó

Használat közben robbant fel egy mobiltelefon Dunaújváros egyik lakásában. A telefon felgyújtotta a szoba szőnyegét is, és megsebesítette tulajdonosát is.

Akár nagyobb bajt is okozhatott volna az a mobiltelefon, ami felrobbanása közben könnyebben megsebesítette használóját, aki a hibásan működő készüléket hamar eldobta magától. Az izzásig hevült mobiltelefon a szoba padlójára esett, ahol felgyújtotta a szőnyeget. A keletkezett tüzet a lakók oltották el, de ekkor már úton voltak a dunaújvárosi tűzoltók is.

Fotó: Katasztrófavédelem
Fotó: Katasztrófavédelem

A katasztrófavédelem az eset után azt tanácsolja a tűzesetek és sérülések elkerülése érdekében, hogy a készüléket mindig a saját töltőjével töltsük, válasszuk le a töltőről, a töltőt pedig az elektromos hálózatról, miután az eszköz feltöltődött. Bár a mai telefonok már védve vannak a túltöltés ellen, ne hagyjuk a feltöltődött készüléket hosszú órákon keresztül a töltőhöz csatlakoztatva.

Durva! Használat közben robbant fel a mobil - fotó

Töltés alatt lévő készüléket ne helyezzük olyan felületre, például párnára, takaróra, bútorszövetre, ahol a megemelkedett hőmérséklet feltorlódhat, a készülék hűtése a környező levegő által nem lehetséges.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top