Aktuális

Elhunyt Földes Anna, a Nők Lapja egykori rovatvezetője

A Nők Lapja egykori munkatársát hosszú betegség után, hétfőn érte a halál.

Életének 87. évében elhunyt Földes Anna újságíró, színikritikus, az Irodalmi Újság és a Nők Lapja egykori munkatársa, a Bálint György Újságíró Iskola volt igazgatója, tanára – közölte a család  az MTI-vel.  

A hosszú betegség után, hétfőn elhunyt újságíró az irodalomtudományok kandidátusa volt, 26 monográfia és riportkötet szerzője.

Elhunyt Földes Anna
Földes Anna
Forrás: Duna Kiadó

Pályáját még egyetemistaként a Március Tizenötödike és a Szabad Ifjúság ifjúsági lapoknál kezdte. 1952 őszétől a lap betiltásáig, 1956 végéig a legendás Irodalmi Újság munkatársa volt. Ezt követően 34 éven át a Nők Lapja kulturális rovatvezetőjeként dolgozott, interjúkat készített, riportokat, színikritikákat írt. Évtizedeken át rendszeresen jelentek meg tanulmányai a Színház és Criticai Lapok című szakfolyóiratban.

1991-ben átvette a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Bálint György Újságíró Iskolájának vezetését, ahol előbb igazgatóként, majd tanárként 17 éven át pályakezdő újságírók százait oktatta. Újságírói munkásságát a szakma Rózsa Ferenc-díjjal és a MÚOSZ Aranytoll életműdíjával ismerte el. Több egyetemen és főiskolán is tanított újságírást, megkapta a címzetes főiskolai tanári rangot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top