Aktuális

Nem létező tárgyak eladásával keresett milliókat a csaló

Álneveket használva, nem létező tárgyakat eladva több mint száz embert csapott be az a nagykanizsai férfi, aki láthatatlan portékáival milliós vagyonra tett szert.

Üzletszerűen elkövetett csalások miatt emeltek vádat Nagykanizsán egy férfi ellen, aki több tucatnyi álnevet használva több millió forint kárt okozott országszerte annak a 120 embernek, akiket internetes hirdetési oldalakon, nem létező műszaki cikkek eladásával csapott be – közölte a Zala Megyei Főügyészség.

A férfi 2013 októberétől 2016 augusztusáig több internetes hirdetési portálon kínált eladásra mobiltelefonokat, számítógépeket, számítógépes játékokat, motoros fűkaszákat, láncfűrészeket, ezek azonban soha nem voltak a birtokában. A törvényes jövedelemmel egyébként nem rendelkező férfi az álneveken kívül hamis lakhelyet tüntetett fel a hirdetésekben, és a befolyó pénzekből finanszírozta a megélhetését.

Az áldozataitól kicsalt pénzeket a féltestvére, két barátnője vagy az édesanyja bankszámlájára utaltatta, majd velük felvetette, de a számlatulajdonosok nem tudtak arról, hogy a beérkező összegek bűncselekményekből származnak. A vádlott 2014 nyarától már postai utalással a saját nevére kérte a kicsalt összegeket.

Összesen közel hétmillió forintos kárt okozott a becsapott vevőknek, csupán egyetlen vásárló volt, aki gyanút fogott, és az elküldött pénzt még vissza tudta utaltatni a postával. A Nagykanizsa Járási Ügyészség 120 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás és egy csalási kísérlet miatt emelt vádat a különös visszaesőnek számító férfi ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top