Aktuális

Mostantól eredményeik szerint rangsorolják az iskolákat

Mostantól nem csupán a diákok képességeit mérik a kompetenciatesztekkel, hanem az iskolák teljesítményét is rangsorolni fogják. Így a szülők is tisztább képet kaphatnak a legjobb és a kevésbé sikeres intézményekről.

Az Oktatási Hivatal idén már teljesítményük szerint is sorba állítja az iskolákat. Rangsorolják azokat az intézményeket, amelyekben a diákok kiemelkedően töltötték ki az Országos Kompetenciamérés tesztjeit. Mostantól tehát már nemcsak a diákok képességét vizsgálják, azt is megnézik, az iskolák hogyan adják át a tudást a gyerekeknek. A kompetenciateszt így tükröt tart az oktatási intézményeknek is.

A hivatal a lista összeállítása mellett háromévente fölkeresi a rosszul teljesítő iskolákat, hogy segítséget nyújtson a gyenge színvonal javításához. 2017-ben máris 70-100 iskolának kell intézkedési tervet készítenie, hogyan képzeli el a felzárkózást.

Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese a PestiSrácok.hu kérdésére mondta el, hogy az intézmények teljesítményéről összeállított rangsor a szülőknek is segíthet az iskolaválasztásban. 

A kompetencia felméréssel az iskolákat is rangsorolják
A kompetencia felméréssel az iskolákat is rangsorolják

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top