Aktuális

150 évet kaphat az ügyvéd, mert beszólt a thai királynak

Thaiföldön igen súlyosan büntetik a rágalmazási ügyeket. Egy, az országban ismert ügyvédet 150 évre ítélhetnek el, mert tíz alkalommal mondott olyasmit a királynak, amit arrafelé nem illik.

Thaiföldön rendkívül szigorúan büntetik a rágalmazást. 15 évet kaphat, aki ilyesmit hivatalos személy ellen elkövet. Az ügyvédet tíz vádpontban ítélhetik el, amiért összesen 150 évet kaphat.

Az 57 éves Prawet Prapanukul letartóztatása előtt ellenzéki csoportoknak nyújtott jogi segítséget, illetve egy nagyobb horderejű rágalmazási ügyben vett részt. Az ügyvéd szerdán állt a bíróság előtt első ízben, a tíz rágalmazáson túl még három rendbeli lázadással is vádolják, így ügye hosszasan elhúzódhat. Utóbbiért egyenként 7 év adható, szóval mindez még 21 évvel tetézi a rágalmazási ügyeket.

Az ugyanakkor nem tudni, vajon mit mondott, vagy mivel sértette meg a thai királyt az ügyvéd. A tavaly 70 évnyi uralkodás után októberben meghalt király trónját fia vette át. Thaiföldön egyelőre még tart az egyéves gyász időszaka – írja a Híradó.hu a Reuters hírére hivatkozva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top