Aktuális

Érettségi 2017: Kamerák figyelhetik az érettségi vizsgákat

Bekamerázná az érettségi vizsgáknak helyet adó helyiségeket a Magyar Szülők Országos Egyesülete, amivel a vizsgák tisztaságát szeretné garantálni. A 2017-es érettségi vizsgák még a kamerák kizárásával zajlanak.

Első hallásra érdekes ötlettel állt elő a Magyar Szülők Országos Egyesülete (MSZOE). A szülőket tömörítő szervezet felvetette, hogy kamerázzák be az érettségi vizsgák helyszíneit, hogy elejét vegyék a szabálytalanságoknak, és fel tudjanak lépni ellenük.

Az egyesület közleményében azt írja, hogy “a szülői jelenlét az iskolai vizsgabizottságokban garancia lehet az érettség vizsgák tisztaságára, a korrupció és a protekció feltárására, megakadályozására, mivel az érettségi vizsgán nagy értéke lehet egy indokolatlan jeles osztályzatnak”. S bár eddig is figyelemmel kísérhették az érettségit a szülői szervezetek delegáltjai, a szülők eddig “nem akartak vagy nem mertek részt venni a vizsgabizottságok működésének ellenőrzésében”.

Kamerák figyelhetik az érettségi vizsgákat a szülők helyett
Kamerák figyelhetik az érettségi vizsgákat a szülők helyett

Az MSZOE úgy véli, ha már a szülők nem akarják figyelni a vizsgák tisztaságát, akkor majd a videokamerák megteszik helyettük. “A korrupció, a protekció és a szándékos szívatás  gyanújának elkerülése érdekében indokolt lenne a térfigyelő kamerák beszerelése az érettségi vizsgák helyszínein.”

A szülői szervezet az érettségi vizsgák mellett kamerát vinne a megbuktatott diákok augusztusi javítóvizsgájára, akárcsak a középfokú felvételik szóbeli felvételi vizsgáira is. 

Olvass még a 2017-es érettségiről az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top