Aktuális

Ez történik ma, Linda Evangelista születésnapján

Budapesten szerdán reggel 05:22-kor kel fel a Nap, és 19:58-kor nyugszik. Linda Evangelista szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. V. 10.

A mai napon:

1291-ben a skót nemesek elismerik I. Edward angol király fennhatóságát. 1775-ben az Amerikai függetlenségi háború: az Amerikai Egyesült Államok 13 kolóniájának képviselője találkozik Philadelphiában, és a köztársaság védelmére megalakítja a Kontinentális Hadsereget, amelynek főparancsnoka a virginiai George Washington lesz. 1849-ben Avram Iancu román felkelői tömegmészárlást rendeznek Abrudbánya magyar lakosai között. 1887-ben Kresz Géza kezdeményezésére megalakul a Budapesti Önkéntes Mentőegyesület (BÖME): a szervezett magyar mentésügy kezdete. 1965-ben Linda Evangelista szülinapja.

Ez történik ma, Linda Evangelista születésnapján

A nap mottója:

Életválságokban elkerülhetetlenné válik gondolkodásunk tüzetes, önbecsapásoktól mentes vizsgálata. Sokszor kiderül, hogy a valóság téves érzékelése, a valósággal való kapcsolat elveszítése, egy hosszú ideje fennálló, megoldatlan lelki probléma vagy az érzelmi mérgekkel való telítődés vezetett a válság kialakulásához.

Boldizsár Ildikó

Névnap:             

Május tizedike Ármin, Pálma, Ainó, Ajna, Alda, Áldea, Armand, Armandina, Blandina, Cserne, Gordon, Jávorka, Koridon, Mira, Miranda, Miretta, Palmira, Kada, Szolanzs napja.

Május tizedikén született:

Kányádi Sándor költő, Sid Vicious zenész, Bono zenész, Linda Evangelista modell

Időjárás:

Változóan felhős idő várható, az ország nagy részén többórás napsütéssel. Kezdetben főleg fátyolfelhőzet valószínű, majd észak, északnyugat felől egyre több alacsonyabb szintű felhő is érkezik. Északon, északkeleten néhol gyenge eső, zápor előfordulhat. A délnyugatira forduló szél napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között várható, de a fagyzugokban hidegebb lehet, talajmenti fagyra pedig nagyobb területen kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Napi horoszkóp:

Kos jegyűek számára ezt mondja a szerdai horoszkóp: “Jobban kellene bánnod az időddel, és jobban kellene vigyáznod rá. Ma sokan, sokféle módon rabolják el az idődet, és sokan, sokféle módon adják a tudtodra, hogy a számukra a te időd nem jelent túl nagy értéket”.

A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top