Aktuális

Érettségi 2017: angol írásbelivel folytatódnak a vizsgák

Angol írásbelivel folytatódik csütörtökön a 2017-es érettségi vizsgák időszaka. A többi tárgyhoz hasonlóan az angol feladatlapokon is változtattak, idén már gazdasági témakört érintő kérdést is meg kell válaszolniuk a diákoknak.

A Nemzeti alaptantervhez igazítva az élő idegen nyelvi érettségi vizsga középszintje a Közös Európai Referenciakeret (KER) értelmében B1 szintnek, az emelt szintű érettségi továbbra is B2 szintnek felel meg. Ennek alapján mind a követelményekből, mind a vizsga leírásából kikerültek az A2 szintnek megfelelő feladatok – olvasható az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet honlapján.

A Középszinten az angol nyelvi és a többi idegen nyelvi írásbeli vizsga időtartama 180 perc, amelyből az első rész, az olvasott szöveg értése 60 perces, a második rész, a nyelvhelyesség feladatsorának megoldására 30 perc áll a diákok rendelkezésére. Az ezt követő szünet után a 30 perces hallott szöveg értése vizsgaösszetevő következik, majd végül az íráskészség 60 perc időtartamú feladatsora.

Emelt szinten 240 perc áll a vizsgázók rendelkezésére. A 2017-es érettségin a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc.

Az íráskészség vizsgarészhez mindenkét szinten használhatnak szótárat a diákok, a többi vizsgarésznél ugyanakkor semmilyen segédeszközt nem vehetnek igénybe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top