Aktuális

Ez történik ma, Jason Biggs születésnapján

Budapesten péntek reggel 05:14-kor kel fel a Nap, és 20:05-kor nyugszik. Jason Biggs szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. V. 12.

A mai napon:

1703-ban zászlót bont a kuruc felkelés. II. Rákóczi Ferenc és Bercsényi Miklós május 12-i keltezéssel kiadja breznai kiáltványát és elkezdődik a Rákóczi-szabadságharc. 1907-ben Budapesten felavatják a Zeneakadémia új épületét. 1926-ban Roald Amundsen norvég sarkutazó Norge nevű merev vázas léghajóján átrepül az Északi-sark fölött, Umberto Nobile olasz hadmérnök kíséretében. (Az első átrepülést május 9-én amerikai pilóták maguknak tulajdonítják). 1978-ban Jason Biggs szülinapja.

A nap mottója:

Ne hagyjuk, hogy a hirdetések mondják meg, mit akarunk, és kik vagyunk! Ne hagyjuk, hogy magával ragadjon az esztelen fogyasztás! Ne váljunk olyanná, aki pénzt költ olyasmire, ami nem nagyon kell, csak hogy imponáljon olyanoknak, akiket nem igazán szeret.

John Robbins

Névnap:             

Május tizenkettedike  Pongrác, Achilles, Achillesz, Adon, Adonisz, Ahillész, Böngér, Dalma, Gemma, Germán, Gyöngy, Gyöngyvirág, Kora, Korall, Násfa, Nerella, Nerina, Pongor, Viktor napja.

Május tizenkettedikén született:

Katharina Hepburn színésznő és Jason Biggs színész

Időjárás:

Az ország nagy részén kezdetben többnyire napos időre számíthatunk, majd erős gomolyfelhő-képződés várható. A déli óráktól többfelé alakul ki zápor, zivatar, legnagyobb számban valószínűleg az ország északkeleti negyedén. A délnyugati szelet többfelé erős, néhol viharos lökések kísérik, illetve zivatarok környezetében is viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 28 fok között valószínű, de északkeleten néhol nem lesz melegebb 22, 23 foknál.

Napi horoszkóp:

Kos jegyűek számára ezt mondja a pénteki horoszkóp: “Amikor azzal kell szembesülnöd, hogy a családod nem érti azt, amivel foglalkozol, akkor általában zaklatottá válsz, majd mindenáron be akarod bizonyítani, hogy te jól végzed a dolgodat és csodálatos hivatásod van”. A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top