Aktuális

Ez történik ma, Naomi Campbell születésnapján

Budapesten hétfő reggel 05:02-kor kel fel a Nap, és 20:18-kor nyugszik. Naomi Campbell szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. V. 22.

Ezen a napon történt:

1867-ben Kossuth Lajos híres, nyílt Cassandra-levelében tiltakozik a kiegyezés ellen. Szerinte végzetes következményei lehetnek, ha Magyarország sorsát Ausztriához kötik. 1879-ben az 1879:XVIII. törvénycikk kötelezővé teszi a magyar nyelv tanítását minden népiskolában és tanítóképző intézetben. 1970-ben Naomi Campbell szülinapja. 1990-ben Észak- és Dél-Jemen egyesülésével létrejön az egységes Jemeni Köztársaság.

Ez történik ma, Naomi Campbell születésnapján

A nap mottója:

Ha sokáig nem találsz semmit, azzal is haladsz.

A szem tükrében című film

Névnap:             

Május huszonkettedike Júlia, Rita, Annarita, Atos, Boáz, Bogárka, Emil, Fiametta, Julianna, Juliánusz, Julilla, Júliusz, Renáta, Ritta, Román, Romána és Zsüliett napja.

Május huszonkettedikén született:

Sir Arthur Conan Doyle író, Sir Lawrence Olivier színész, Naomi Campbell modell, Morrissey zenész és Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tornász

Időjárás:

A változóan gomolyfelhős ég mellett több órára kisüt a nap. Több helyen várható záporeső, néhol zivatar. Az északi, északnyugati szelet többfelé erős, helyenként viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.

Napi horoszkóp:

Kos jegyűek számára ezt mondja a hétfői horoszkóp: “Fontos, hogy megértsd: jogod és lehetőséged is van a boldogsághoz”.

A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top