Aktuális

Manchesteri terrortámadás: rajtaütés a feltételezett merénylő lakásán

Civil autókkal kiérkező rohamrendőrök szálltak meg egy házat Manchester déli részén. Állítólag a manchesteri terrortámadás feltételezett merénylője lakott az egyik lakásban.

A Guardian helyi tudósítójának beszámolója szerint rajtaütés volt a manchesteri Whalley Range nevű negyedben, a Carlton Road egyik házánál nem sokkal déli 12 óra után. A civil autókkal érkező kommandósok mindenkit eltereltek a környékről, és minden környékbeli utat lezártak. 

A feltételezések szerint a merénylő lakhatott abban a házban, amelyet megrohamoztak a kommandósok. A helyiek azt mondták a tudósítónak, hogy a házat két éve építették, és többnyire bevándorlók laknak benne. A lakások tulajdonosa, akit a rendőrök láttán a bérlők hívtak a helyszínre, megerősítette, hogy családok élnek a lakásokban, de nem igazán ismeri őket. Elmondása szerint többségük külföldi és diák, többek között Szaúd-Arábiából, Irakból és Líbiából érkeztek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top