Aktuális

Gigasmaragdot találtak Brazíliában

Elképzelhetetlen méretű gigasmaragdra bukkantak egy brazíliai bányában. Az máris biztos, hogy minden idők egyik legnagyobb méretű drágakövét találták meg.

Egészen hihetetlen méretű smaragdra bukkantak bányászok a Brazília északkeleti részében fekvő Bahia államban. Az 1 méter 30 centiméter hosszú drágakő több mint 270 kilogrammot nyom.

Paulo Santana, a bányászatért felelős minisztérium munkatársa elmondta, a húsz nappal ezelőtt talált smaragd értékét még nem becsülte fel a szakértő.

A hatalmas drágakövet máris eladták egy régióbeli bányatulajdonosnak. A vevő ügyvédje, Marcio Jandir elmondta, ügyfele múzeumokban és könyvtárakban szeretné kiállítaná az értékes zöld követ.

Santana szerint ez a régióban talált második legnagyobb smaragd. Az első mintegy 20 kilogrammal nehezebb, értékét több mint 300 millió dollárra (82,7 milliárd forintra) becsülték megtalálásakor, 2001-ben.

Minden idők egyik legnagyobb smaragdját találták Brazíliában
Minden idők egyik legnagyobb smaragdját találták Brazíliában
(Fotó: NZ Herald)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top