Aktuális

Szigorúbb ellenőrzések lesznek a tömegrendezvényeken hazánkban

A vizes világbajnokságon, a Forma–1-en és a Szigeten is szigorodik az ellenőrzés a manchesteri terrortámadás után.

A manchesteri terrorcselekmény után Magyarországon nem emelik a terrorkészültségi szintet, de bizonyos rendezvények biztosítását kiemelten kezelik – nyilatkozta a belügyminiszter újságíróknak az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában tartott csütörtöki meghallgatása után.

Pintér Sándor példaként emelte ki a budapesti FINA vizes világbajnokságot, a magyarországi Forma–1-es futamot és a nyári Sziget fesztivált. Utóbbi közönségét a manchesteri rendezvényközpont hétfő esti koncertjének közönségéhez hasonlította, amely ellen terrortámadást követtek el.

A miniszter úgy fogalmazott: a manchesteri merénylet is azt igazolja, hogy Európában nem csökkent, hanem nőtt a terrorveszély. Ugyanakkor azt mondta, hogy Magyarország szerencsés helyzetben van, mert az illegális migráció visszaszorításával kevesebb olyan ember juthat be az országba, aki ilyen cselekményre képes.

Magyarországon nem indokolt a terrorkészültség emelése, továbbra is a közepes szint van érvényben – jelentette ki Pintér Sándor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top