Aktuális

Ítéletidő csapott le Moszkvára, sok a halott

Heves vihar csapott le Moszkvára hétfőn, az óránként 80 kilométeres sebességű szél fákat döntött ki, épületeket döntött romba, tizenegyen meghaltak.

Legalább tizenegyen meghaltak és többen megsebesültek abban a heves viharban, amely Moszkvára csapott le hétfő délután. Az emberek halálát az óránként 80 kilométeres sebességű széllökések által kidöntött fák és egy buszmegálló összeomlása okozta. Az ötven sérült között gyermekek is vannak.

A viharban legkevesebb háromszáz fa pusztult el, a kidőlő fák, oszlopok sok helyen parkoló autókat rongáltak meg. Az ítéletidő miatt 18 ezren maradtak áram nélkül, zavar van a vasúti közlekedésben is. A hírek szerint megrongálódott a belügyminisztérium tetőszerkezete, és összedőlt egy toronydaru is.

A meteorológusok szerint a viharban a szokásos havi csapadékmennyiség egyharmada hullott le, a BBC-nek nyilatkozó szakértők szerint az elmúlt 100 év legdurvább vihara volt a hétfői.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top