Aktuális

Már nem kötelező a szürke rendszám kiváltása

A jövőben át lehet majd szerelni a gépkocsik hátsó, fehér rendszámát az autó hátuljára erősített kerékpárszállító eszközre; a szürke rendszám kiváltásának folyamata pedig egyszerűbbé és olcsóbbá válik.

Fontos fejlemény a kerékpárosoknak, hogy a szabályozás kiegészítése egyértelműen kimondja, a gépkocsi hátsó, fehér rendszáma áthelyezhető a kerékpárszállító eszközre, azaz a szürke rendszám kiváltása nem kötelező. A törvénymódosítással kiterjesztik a szürke rendszám értelmezését is, így a vonóhorogra szerelhető eszköz szabályozása a hasonló módon szállított egyéb tárolókra, például az úgynevezett boxokra is vonatkozik majd.

Ez is érdekelhet Megnézem

A jövőben nem lesz szükség a kerékpárszállító eszköz műszaki szemléjére. Egyszerűbb és olcsóbb lesz a szürke rendszám kiváltásának folyamata: az okmányirodákban lehet igényelni és átvenni.

A rendeleti szintű változások megjelenése a közeljövőben, hatálybalépésük a kihirdetést követő 5 napon belül várható. A rendőrség a fehér rendszámot átszerelő gépkocsivezetőket addig sem bírságolja meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top