Aktuális

Ez történik ma, Mark Wahlberg szülinapján

Budapesten hétfő reggel 04:41-kor kel fel a Nap és 20:40-kor nyugszik. Mark Wahlberg szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. VI. 5.

Ezen a napon történt:

1446-ban a pesti országgyűlésen Hunyadi Jánost kormányzóvá választják. Helyettese Újlaki Miklós főkapitány. 1705-ben a lőcsei Brewer-nyomdában kinyomatta Ráday Pál a Mercurius Hungaricus, az első magyarországi újság nyitószámát. 1947-ben a Harvard Egyetemen tartott beszédében George C. Marshall amerikai külügyminiszter meghirdette a róla elnevezett gazdasági programot, a világháború után romokban heverő Európát talpra állító Marshall-tervet. 1971-ben Mark Wahlberg szülinapja.

Ez történik ma, Mark Wahlberg szülinapján

A nap mottója:

Ki-ki a saját életének ördöge, és csinál belőle poklot.

Oscar Wilde

Névnap:             

Június ötödike Fatime, Bán, Bónis, Fatima, Ferdinánd, Fernandó, Nándor, Reginald, Regő, Valéria, Zinajda napja.

Június ötödikén született:

Szabó Zoltán író, Laurie Anderson énekesnő, Mark Wahlberg színész.

Időjárás:

A megnövekvő felhőzet mellett legfeljebb rövid napos időszakok lehetnek. Több helyen valószínű zápor, zivatar. A délnyugati szél északnyugatira fordul többfelé megerősödik, a Dunántúlon, illetve zivatarban viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúl északi felén 21 és 26, másutt még 26 és 31 fok között alakul.

Napi horoszkóp:

Kos jegyűek számára ezt mondja a hétfői horoszkóp: “Az előre tervezést kellene választanod. Igen, tudom, hogy talán sokkal kényelmesebbnek tűnne egy kis oktalanság, egy kis hirtelen meghozott alaptalan döntés, egy kis kapkodás és persze egy nagy alvás.”

A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top