Aktuális

Segít a tanároknak is: bemutatkozott az AppTár

A 2015 decemberében indult Vodafone Digitális Iskola Programban a gyerekek tanulásra is használhatják táblagépeiket. A most bemutatott applikációgyűjtemény pedig olyan nekik szóló fejlesztőprogramokkal van tele, amelyek növelik a tanulási kedvüket.

A digitális oktatás támogatása a célja annak az AppTár alkalmazásgyűjteménynek, amelyet a Vodafone Magyarország ma mutatott be. A sajtótájékoztatóval egybekötött rendezvényen kiderült, hogy a diákok és pedagógusok körében végzett kutatás szerint is hiánypótló az alkalmazás. Nemcsak a tanárok tartották hasznosnak a táblagépek alkalmazását az órákon, hanem a gyerekek szerint is jó hatással van tanulmányaikra a digitális oktatás, sőt többen a jegyeik javulásáról is beszámoltak az eszközök használata kapcsán.

A Digitális Iskola Program keretében 2015 decemberétől 1300 táblagépet osztottak ki, amelyeken a diákok és tanárok számára könnyen hozzáférhető a most bemutatott AppTár is. De nemcsak az érintett közösségek élhetnek a program adta lehetőséggel, ugyanis az AppTár a Google Play alkalmazás-áruházból is letölthető. Az applikáció-gyűjtemény évfolyam és tantárgy szerint csoportosítja a táblagépen használható appokat, közel 200 alkalmazással játékos formában tanulhatnak a gyerekek. A tanárok munkáját is nagyban segíti az újítás, ugyanis a figyelemfelkeltő digitális módszerekkel még többet tanulnak önként a diákok.

1300 táblagéppel

“A program célja, hogy a hátrányos helyzetű térségekben lévő iskolák támogatásával segítse az ott élő gyerekeket abban, hogy elsajátíthassák a szükséges készségeket. A Digitális Iskola Program első szakaszában a digitális oktatás tárgyi feltételeinek megteremtésén dolgoztunk, 25 iskolában 1300 táblagépet osztottunk ki. De az AppTár nem csak a programban részt vevő iskolák tanulóinak és oktatóinak jelenthet komoly segítséget, hiszen az ország minden diákja és tanára haszonnal böngészhet a gyűjtemény alkalmazásai között” – mondta el dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke a rendezvényen.

Segít a tanároknak is: bemutatkozott a Digitális Iskola Program

Dr. K. Nagy Emese, a hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola igazgatója is elmondta jó tapasztalatait a bemutatón.

Segít a tanároknak is: bemutatkozott a Digitális Iskola Program

A budapesti Vörösmarty Általános Iskola diákjai is tabletekkel tanulnak. A bemutatón Pápai Jocival próbálták ki az AppTárat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top