Aktuális

Kifosztotta elkábított áldozatait a siófoki fekete özvegy

Kifigyelte, elaltatta, majd kirabolta alkalmi férfiismerőseit egy 47 éves nő, aki társkereső oldalakon egy ékszerész özvegyének adta ki magát.

A maga módján zseniális módszerrel lopta meg a szeretetre éhes férfiakat egy 47 éves nő, aki ellen most emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség. A vád szerint a csaló magát egy ékszerész özvegyének kiadva ismerkedett meg férfiakkal internetes társkereső oldalakon, hogy aztán kirabolja őket.

A módszer egyszerű volt: a fekete özvegy az áldozatok bizalmába férkőzött, kifigyelte, hol őrzik az értékeket, majd különböző módszerekkel megszerezte azokat. 2016 júliusában történt az első eset, amikor egy gyűrűt adott egy gyanútlan, siófoki férfinak, aki betette azt a többi értéke közé. A nő később elkábította a férfit, majd meglépett a 250 ezer forintot rejtő páncélkazettával.

A második eset 2016 augusztusában történt, amikor már 460 ezer forint értékű ékszert és egy mobilt sikerült hasonló módszerrel ellopnia egy zalaegerszegi férfitól. 2016 októberében egy oroszlányi férfi dőlt be az ékszerészözvegy történetnek, aki 270 ezer forintnyi ékszerrel lett szegényebb, miután megmutatta, hol tartja őket.

A fekete özvegyet végül elfogták, kiderült, hogy Németországban korábban már börtönre ítélték különféle lopások miatt. Az ügyészég börtönben végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől eltiltás kiszabását, továbbá vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top