Aktuális

Ittasan vezettek, majd a rendőrökre támadtak

Az egész család rátámadt az intézkedő rendőrökre Érden, miután az egyenruhások kiintették őket a forgalomból. A felbőszült családtagok ütötték, karmolták, rúgták a rendőröket, ahol csak tudták.

Este tizenegy felé járhatott az idő, amikor június 7-én az Érdi Rendőrkapitányság járőrei kiintettek a forgalomból egy Opel Corsát, amiben R. Gy., R. Gy-né és R. I. utazott. A kocsit eredetileg R. Gy. vezette, de a leintés pillanatában helyet cserélt R. Gy.-nével, majd a későbbiekben végig tagadta a járművezetés tényét.

A rendőrök kérték szépen, hogy szálljon ki a kocsiból, de Gy. nem akart, ekkor megfogták a karját, és testi kényszer alkalmazásával kiszállították a kocsiból. Gy. persze nem hagyta magát, a rendőrök irányába rúgott, és igyekezett őket megfejelni, illetve megpróbált kiszabadulni a rendőri kezek szorításából.

Ezt látva R. I. és R. Gy.-né kiszálltak az autóból, majd szitkozódva az egyenruhások felé indultak, kiabálva kifogásolva a rendőri intézkedés jogszerűségét, majd ruhájuknál fogva rángatni  és rugdosni kezdték a rendőröket.

R. I. egy 10 kilogramm súlyú terméskövet a feje fölé emelve, “Szétb.szom a fejed!” felkiáltással fordult a rendőrök felé, majd elindult feléjük. R. Gy.-né a keze ügyében lévő kólásflakon tartalmát locsolta az egyik járőr arcába, majd karmolászni kezdte a kézfejét, illetve többször térden és bokán rúgta.

Miután lecsillapodtak a kedélyek, a rendőrök szondát fújattak R.-ékkel, miszerint R. Gy. és R. Gy.-né a bűncselekmények elkövetésekor szeszes italtól befolyásolt állapotban voltak. Kiderült az is, hogy mindhárom gyanúsított büntetőeljárás hatálya alatt követte el a terhére rótt bűncselekményt, így az egész család előzetes letartóztatásba került – tájékoztatta lapunkat a Budapest Környéki Törvényszék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top