Aktuális

Petíció indult a félig magyar halálraítélt megmentéséért

Tényleges életfogytiglant kérnek William Morvának.

A félig magyar származású William Morva az Egyesült Államokban két embert gyilkolt meg, miközben szökésben volt előzetes letartóztatásából. A férfit halálra ítélték, július 6-ra írták ki a kivégzését. A kormányzói kegyelem azonban megmentheti még az életét.

Petíció indult a félig magyar halálra ítélt megmentéséért

A CitizenGo oldalon petíció indult azért, hogy ne végezzék ki Morvát – szúrta ki az Index. A halálbüntetés helyett tényleges életfogytiglant kérnek a rabnak. A cél 5000 aláírás, melynek közel a fele már összegyűlt.

A petíció Terry McAuliffe kormányzón kívül megszólítja  Szijjártó Péter külügyminisztert és a Washingtoni Nagykövetség első beosztottját és átmeneti ügyvivőjét, Hetesy Zsoltot, hogy szólaljanak fel Morva érdekében.

“Mivel tettét az Egyesült Államokban követte el az amerikai–magyar állampolgár, az ügyben nem a magyar jogszabályok vonatkoznak rá, mégis szót emelünk a védelmében. A magyar Alkotmánybíróság 23/1990. (X. 31.) számú határozatában megállapította a halálbüntetés alkotmányellenességét, mivel sérti az élethez és az emberi méltósághoz való jogot, amelyek abszolút alapjogok, így ezáltal törvényben sem korlátozhatók” – fogalmaz a petíció.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top