Aktuális

Barcelonai lövöldözés: nincs közvetlen életveszélyben a magyar sérült

A barcelonai lövöldözésben megsérült magyar állampolgár már nincs közvetlen életveszélyben, és mellette van a családja – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM).

Egy magyar férfi életét vesztette, egy magyar nő pedig súlyosan megsebesült abban a lövöldözésben, amely csütörtökön tört ki a Barcelona közelében található Vilanova i la Geltrú spanyol tengerparti település egyik bárjában.

A La Vanguardia című újság pénteken azt írta: a támadó elmenekült, a hatóságok nagy erőkkel keresik. A helyi hatóságok egyelőre részleteket nem közöltek a lövöldözésről, de kezdettől fogva hangsúlyozzák, hogy nem terrorakcióról van szó. A sajtó szerint személyes ügy állhat a támadás hátterében.

A külügyminisztérium is megerősítette, hogy a lövöldözés halálos áldozata egy magyar állampolgár, és úgy tudják, hogy a rendőrség különleges egysége nyomoz az ügyben.

Azt írták: a barcelonai konzul is a helyszínen tartózkodik, a főkonzulátus munkatársai pedig folyamatosan tartják a kapcsolatot a hatóságokkal, valamint minden hozzátartozóval.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top