Aktuális

Vigyázz a parkolással a Kazinczy utcában, drága lehet!

Lassan könyvet adhatnának ki az illetékesek arról, hogy kell pénzt termelni egy rosszul kitáblázott mozgáskorlátozott-parkolóval.

Nem egyedi eset leírása jelent meg a napokban a Tékozló Homár blogon egy autós tollából, aki szerinte egy jól kitalált csapdába parkolt bele éjszaka közepén: egy láthatatlan, mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyre, a Kazinczy utca 37. szám előtt.

2014-ben még látszott a tábla

Bár a mozgáskorlátozott-parkolóhely ki van táblázva, a ház falára szerelt tábla egyáltalán nem látható a közelben élő, terebélyes lombkoronájú fa miatt. Szintén nem látható az aszfaltra felfestett kerekesszékes piktogram sem, hiszen az sosem volt felfestve.

A csapdajelleget csak erősíti, hogy az éjszaka leparkoló autóra perceken belül felkerült a kerékbilincs, de a rendes közterület-felügyelők csak a kerékbilincs leszerelésének díját fizettették ki a tulajdonossal, aki ha jogszerűtlennek érzi az eljárást, panaszt tehet a rendőrségen. Ha igaza van, vissza jár a leszerelési díj, ha az közterületeseknek ad igazat a rendőrség, utólag kiszabják az 50-100 ezer forintos helyszíni bírságot is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top