Aktuális

Ősztől sokkal nehezebb lesz eltitkolni a külföldi számlákat a NAV elől

Szeptembertől számos országból érkezhet információ a magyar számlatulajdonosokról a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz.

Szeptembertől 59, jövőre várhatóan több mint 70 országból érkezhet magyar számlatulajdonosokról információ a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. A NAV június 30-ig biztosított lehetőséget arra, hogy ne az ellenőrök tárják fel egy ellenőrzés során a külföldi bankszámlán lévő vagy más módon eltitkolt jövedelmek után az adót – írja a Világgazdaság.

A pénzügyi számlákkal kapcsolatos információk automatikus cseréjéről az OECD-országokon belül született megállapodás. Az adóhivatalnak szeptember végétől rendelkezésére állnak majd a nagy értékű külföldi bankszámlák adatai, amelyeket az adóhivatal kockázatelemzői összevetnek a rendelkezésre álló egyéb adatokkal.

Ez is érdekelhet Megnézem

Így könnyen kiszűrhetőek azok, akik a Magyarországon keletkezett adóköteles jövedelmük után nem fizették meg a közterheket. A NAV esetükben az eltitkolt adó mellett adóbírságot és a jegybanki alapkamat kétszeresére rúgó késedelmi pótlékot szabhat ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top