Aktuális

Nem készül több sör a martfűi sörgyárban – frissítve

Mert a Heineken logisztikai központtá alakítja a gyárat. Megváltozik a soproni sörgyár működése is.

A hvg.hu értesülése szerint a Heineken a martfűi gyárat logisztikai és disztribúciós központtá fogja átalakítani a következő egy évben. A soproni gyárban pedig technológiai fejlesztések indulnak, itt várható a létszám növelése is.

A martfűi gyárban azonban a hírek szerint sok dolgozónak felmondanak. A Heineken nem kommentálta az értesülést. A cég annyit közölt, hogy a mostani átalakítás egy 2015-ben indított 1,8 milliárdos fejlesztés részeként történik.

Mint ismeretes, az idei év során a cég összetűzésbe keveredett a magyar kormánnyal az emblémáján látható vörös csillag, illetve a Csíki Sör nevű céggel kialakult konfliktusa miatt. Végül az Alkotmánybíróság mondta ki, hogy a Heineken emblémáján használt csillag nem kellő indok a büntetéshez.

A Heineken közleménye:

A Soproni Sörgyár fejlesztése és a termelés konszolidálása előre láthatólag 12 hónapot vesz igénybe és a fejlesztésnek köszönhetően a soproni gyárban a létszámnövelés is szükségessé vált. A Marfűi sörgyárban 50-en dolgoznak. Az átstrukturálás során a vállalat célja, hogy érintett kollégáinak lehetőség szerint a soproni üzemben, vagy a martfűi átalakítás révén potenciálisan elérhető munkakörök közül kínáljon alternatívát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top