Aktuális

Ugyanaz a nevük, összecserélték az érettségi jegyeiket

A diáklány úgy érezte, jól sikerült az érettségije, és nem fogadta el a bukást jelentő eredményt. Jól tette, ugyanis adminisztratív hiba történt.

Igencsak megdöbbent a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Teológiai Líceum végzőse, Péter Szilvia, amikor azzal szembesült, hogy csak 3,90-es eredményt ért el román nyelv és irodalom tantárgyból, holott azt hitte, hogy az érettségije jól sikerült. Ezzel az eredménnyel azonban Romániában – ahol nem ötös, hanem tízes skálán osztályozzák a tanulókat – nem ment volna át a vizsgán.

A fiatal lány kiderítette, hogy Székelyudvarhelyen van egy lány, akivel azonos a nevük és ő 7,70-es osztályzatot kapott a román érettségin. A csíkszeredai diáklány óvást adott be, mivel feltételezte, hogy elcserélték az osztályzataikat – számolt be róla a Maszol.

Az esetet kivizsgálták, és kiderült, hogy Szilviának igaza van, összecserélték az érettségi eredményét a székelyudvarhelyi Péter Szilviáéval.

A csíkszeredai lány a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemre készül, ám ha nem derül ki a csere, nem mehetett volna felvételizni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top