Aktuális

Már tervezik az M9-es autóutat

Új utat terveznek Zalaegerszeg és Vasvár közötti 38 kilométeres szakaszon nettó hárommilliárd forintért. Az autóút 2x2 sávos lesz.

Három cég egyszerre tervezheti meg az M9-es autóút 38 kilométeres, Zalaegerszeg és Vasvár között futó szakaszát nettó hárommilliárd forintért. A közbeszerzési értesítőben megjelentek szerint a munkát az UTIBER Közúti Beruházó Kft., a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. és a Pannon 2010 Zrt. közösen nyerte meg.

Az új autóút 38 kilométer hosszú lesz, tizennégy kilométerrel több, mint a jelenlegi távolság a két várost összekötő 74-es úton.

Vasvár térségében a 8-as számú főúttól indul, majd további öt különszíntű csomóponton át a végpontja a majdani M75-ös autóút csomópontja lesz, Zalaegerszeg térségében. Az autóút 2×2 forgalmi sávos lesz, a két pálya között fizikai elválasztóval. A nyertessel a NIF június 26-án kötötte meg a szerződést – írja a napi.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top